Preview Mode Links will not work in preview mode

OlympiaCast


Oct 15, 2018

Lentopallon maajoukkuesankari Pauliina Vilponen kertoo OlympiaCastin vieraana tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai 26-vuotiaana valita lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä.

 Kun yhdistää ammattilaisuran lentopallossa – vieläpä neljässä eri maassa – ja opinnot oikeustieteellisessä, yhtälö kuulostaa mahdottomalta. Vielä mahdottomammalta yhtälö kuulostaa, kun kuulee, että valmistuu oikeustieteiden maisteriksi samassa ajassa kuin pelkästään opintoihinsa keskittyneet opiskelijat.

Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, jos on riittävän päättäväinen ja on oikeita ihmisiä ja oikeanlaista apua ympärillä. Sen todisti lentopalloilija Pauliina Vilponen, joka lopetti menestyksekkään urheilu-uransa valmistumisensa jälkeen 26-vuotiaana aloittaakseen siviilityöt juristina.

 - Kun minulta on kysytty, miksi tein tällaisen valinnan, olen sanonut aina, että jokaisen täytyy kuunnella itseään ja löytää se oma tie. On tosi tärkeää, että on joku ajatus siitä, mitä haluaa tehdä urheilun jälkeen. Kun urheilu ennemmin tai myöhemmin loppuu, se on aina muutostilanne, jolloin saattaa elämään syntyä tyhjiö, Vilponen pohtii.

 - Minä kokeilin vain lentopalloon panostamista vuoden ajan, ja minä koin sen henkisesti raskaana, kun oli vain urheilu. Minä sain opiskelusta hyvän vastapainon urheilulle – ja sitä kautta pystyin pärjäämään jopa paremmin urheilussa.