Preview Mode Links will not work in preview mode

OlympiaCast


Apr 1, 2019

OlympiaCastin vieraana Pasi Mustonen – millä keinoilla Naisleijonat pystyy ottamaan seuraavan askeleen?

Jääkiekon naisten MM-kisat alkavat tällä viikolla Espoossa. Sen kunniaksi viikon vieraana OlympiaCastissa on naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.

Naisleijonat pelaa huhtikuussa maailmanmestaruudesta kotiyleisönsä edessä, kun MM-kisat pelataan Espoossa. Jo viidettä vuottaan Naisleijonia luotsaavan Pasi Mustosen kanssa puhutaan menestystekijöistä lyhyellä, mutta myös pidemmällä tähtäimellä.

Vuonna 1960 syntyneen Mustosen perspektiivi jääkiekosta on laaja, mikä näkyy ja kuuluu myös miehen mielipiteissä. Viime vuosina Pasi Mustonen onkin noussut esiin miehenä, joka ei pelkää ottaa epäkohtia esiin – puhutaan sitten valmentautumisen arkihaasteista tai isommista teemoista, kuten sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

- Toivon, että jään pienimuotoisesti naisurheilun historiaan mielipiteistäni sen asemasta. Tiedän, että kun joku sanoo asiat ääneen, asioita tapahtuu. Olen nähnyt, mitä Ruotsissa on tapahtunut. Seuraavan 6-7 vuoden sisään meillä tulee olemaan yhdestä kolmeen äärimmäisen suosittua naispalloilujoukkuetta. Se on vain ajan kysymys, Mustonen uskoo.

Mustonen on myös sanonut, että jokaisen jääkiekkoihmisen pitäisi valmentaa jossain vaiheessa uraansa naisia – tässä haastattelussa selviää, miksi.