Preview Mode Links will not work in preview mode

OlympiaCast


Oct 29, 2018

OlympiaCastin vieraana on alkavan maajoukkuejääkiekkokauden kunniaksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen – ainoa suomalainen, joka on päävalmentajana saavuttanut jääkiekon maailmanmestaruuden.

 Kun Jukka Jalonen jätti Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan pestin keväällä 2013, hänellä oli palava halu palata seurajoukkuetyön pariin. Reilut viisi vuotta myöhemmin hän on kuitenkin aloittamassa toista pestiään Leijonien päävalmentajana. Ensimmäisenä ohjelmassa on perinteinen Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus 8.-11. marraskuuta.

 - Iso tekijä oli se, että Suomessa on tällä hetkellä erittäin paljon nuoria nousevia ja jo nousseita kykyjä. Meillä on ihan oikeasti kevään MM-kisoissa sauma pärjätä. Se on yksi tekijä, mikä minua kiehtoi. Kun pääsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa tekemään vuoden verran töitä näiden kaverien kanssa, se antoi viimeisen ruiskeen tähän, Jalonen avaa syitä paluuseensa.

 55-vuotias riihimäkeläinen avaa OlympiaCastin tuoreimmassa jaksossa tietään Suomen arvostetuimpien valmentajien joukkoon. Italian ja Englannin kautta sattumalta Hämeenlinnaan – Jalosen matka ei ole ollut tavallisimmasta päästä.

 Tässä jaksossa saadaan vastaus myös kysymykseen, mitä miettii valmentaja, kun hän saa ensin potkut joukkueestaan ja häntä pyydetään samaan joukkueeseen vielä saman kauden aikana. Tästäkin on Jukka Jalosella kokemusta.